מחזור פסולת אלקטרונית למפעלים

שיתוף המאמר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

הקידמה הביאה אותנו לעולם שבו לטכנולוגיה ולאלקטרוניקה יש חלק משמעותי בחיינו וכל התקדמות מביאה איתה שכלולים טכנולוגיים נוספים שמשמעותם עוד חפצים אלקטרוניים שנשתמש בהם. החל בטלפונים ניידים, אביזרי שמע, מחשבים ביתיים ועד למכונות תעשייתיות המשמשות מפעלים, ארגונים וחברות. אבל מה עושים כשרוצים להחליף מכשיר? למה אסור פשוט לזרוק לפח ומה כן צריך לעשות, תוכלו לקרוא במאמר הבא. 

הצד הטוב של הטכנולוגיה

אין ספק כי הטכנולוגיה הביאה שיפור משמעותי לחיינו. מכשירים אלקטרוניים בבתי חולים הם מצילי חיים, מכונות תעשייתיות הופכות מלאכות מסובכות לפשוטות ביותר ומכשירים סלולריים מאפשרים לאנשים קשר יומי-יומי, זמין ופשוט מכל העולם לכל העולם. מהנדסים, יזמים ואנשי מחשבים עובדים בלי סוף על המכשיר הבא שיהיה קטן, יעיל, פשוט ומהיר יותר. בכל תחום אנחנו עדים להתפתחויות, לחידושים והמצאות. 

החידושים הטכנולוגיים

כל מכשיר מתקדם וחדש שיוצא לשוק, עולה על קודמו ואנשים פרטיים וגם מפעלים גדולים מעוניינים להתחדש ולהקדים את המתחרים. בעוד אצל האדם הפרטי מדובר בסמל סטטוס ופינוק ולא תמיד בטוח שהעלויות מצדיקות את הרכישה החדשה, כשמדובר במפעלים, מכשירים חדשים וחדשניים יכולים להיות בעלי משמעות כלכלית, עלותם ברכישה היא כדאית לעומת החיסכון, היעילות והתפוקה הצרכנית שהם יוכלו לייצר למפעל. כך מוחלפים אלפי מכשירים בכל יום. 

אשפה אלקטרונית

המשמעות של כמויות עצומות של מכשירים שמוחלפים בחדשים היא אשפה אלקטרונית שהולכת והופכת לבעיה הגדולה ביותר של העולם. לפי הערכות האו"ם יש כ-50 מיליון טונות של פסולת אלקטרונית בעולם כל שנה ורק כ-20% ממנה עוברים תהליך של מחזור פסולת אלקטרונית למפעלים. 

הדאגה העיקרית של מדינות העולם היא להצטברות של פסולת אלקטרונית שאינה מתכלה, אינה ממוחזרת והגרוע ביותר פולטת חומרים מזיקים לאוויר, למי השתייה ועלולים לפגוע באדמה, במשאבי הטבע, בבני האדם ובחיות. 

החוקים החדשים של איכות הסביבה

כדי לצמצם את תופעת הזיהום הסביבתי ולהנהיג מחזור פסולת אלקטרונית במפעלים, הקים המשרד לאיכות הסביבה מחלקה מיוחדת אשר עיסוקה הוא במציאת פתרונות והנחיות כיצד יש לטפל בפסולת אלקטרונית מסוגים שונים המגיעים בעיקר מהמשרדים ומהמפעלים. חלק מהפסולת אפשר למחזר, את חלקה יש לשלוח לגריטה ובחלקה אפשר לבצע שימוש חוזר לצרכי תעשייה אחרים. המשרד לאיכות הסביבה חוקק חוק "החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, תשע"ב-2010" המפרט במדויק כיצד יש לטפל ולדאוג ליצירת מחזור פסולת אלקטרונית במפעלים, רשויות ועוד. 

מחזור פסולת אלקטרונית במפעלים

החוק מבהיר כי יצרנים, משווקים ומוכרי מוצרים אלקטרונים מחויבים במחזור פסולת אלקטרונית במפעלים ובחנויות שבבעלותם והם אמורים לפרט בפני הלקוחות מהן אפשרויות פינוי הפסולת האלקטרונית שקיימים. 

כדי לסייע לכם במחזור הפסולת האלקטרונית שלכם תוכלו ליצור איתנו קשר. נציג החברה יברר איתכם מה הצרכים ובהתאם יציע לכם את שירותי החברה המתאימים לכם ביותר. באפשרותנו להציע גריטה, מחזור או שיפור לטובת שימוש ומכירה ואיסוף של הפריטים מהמפעל או המשרד. 

אולי יעניין אתכם גם...

צרו איתנו קשר

התחל שיחה
צריכים עזרה?