בתקופה זו אין ספק שמידע הוא כוח. חברות וארגונים שונים מפיקים ואוספים כמויות גדולות של מידע והם מאחסנים מידע זה על רכיבים דיגיטליים ומגנטיים. לעיתים יש צורך להשמיד את המידע או חלק ממנו, אך יש סכנה שמידע זה יגיע לחברות ולארגונים מתחרים. זו הסיבה שיש צורך להשמיד ולגרוס את המידע לחלוטין כדי שלא ניתן יהיה לשלוף ולהשתמש בו בעתיד.
מחזור מדיה דיגיטלית
עם ההתפתחות של ענף המחזור, התפתחה גם הנישה של מחזור מדיה מגנטית וציוד אלקטרוני אשר מיועד למחזור מדיה זו. בדרך כלל מתבצעת גריסה ומחזור של מדיה מגנטית כדי שאפשר יהיה להשתמש בחומרי הגלם העוטפים את המדיה המגנטית, אשר כוללים מתכות מסוגים שונים ובעיקר מתכות יקרות.
או לחלופין כדי להקטין את נפח חומר הגלם, כדי לחסוך בעלויות ההובלה של חומרים אלה או בהטמנתם בקרקע. במקרים רבים מדובר בהשמדת מידע מסווג אשר עשוי להימצא ברכיבים של מדיה מגנטית זו. השמדת הנתונים במדיה המגנטית הוא אתגר היות שהנתונים נמצאים על רכיבים זעירים מאד אשר בגריסה עלולים להישאר שלמים. קושי נוסף הוא סוג הרכיבים כמו כוננים קשיחים אשר נמצאים בתוך מארזים קשיחים ממתכת ואשר קשה מאד לגרוס אותם.
השמדה של מדיה
קיימות סיבות שונות שבהם חברות וארגונים שונים מעוניינים להשמיד בצורה טוטלית אמצעי מדיה מגנטים. מידע דיגיטלי וכן מידע רגיש.
- כאשר המידע יצא משימוש ואינו רלוונטי ויש צורך להשמידו היות שהוא סודי.
- כאשר יש נתונים אשר לא חלה עליהם חובת שמירה, אך מבחינה עסקית או ארגונית הם חשובים ולכן יש צורך להשמידם בצורה המיטבית והיעילה ביותר.
- כאשר החברה או הארגון משנים מיקום ועוברים למקום חדש ויש צורך להשמיד את המידע הקיים שאין בו שימוש כלל.
- כאשר עוברים לפתרון אחסון חדיש יותר ומתקדם, משמידים את פתרונות האכסון הישנים.
- כאשר החוק מחייב להשמיד נתונים מסוימים לאחר פרק זמן ספציפי כמו פרטי אשראי של לקוחות, מידע רפואי שהוא לא שמיש, מידע אישי או מידע עסקי.
גריסת ציוד מגנטי
קיימים שרדארים מיוחדים המיועדים לגריסת ציוד מגנטי, המכשירים האלו גורסים את הציוד בשני שלבים:
בשלב הראשון משתמשים לגריסה בשרדר בעל שני צירים עם סכינים ברוחב 20 מ"מ הוא גורס דיסקים קשיחים וכרטיסים אלקטרונים. המגרסה שוברת את הרכיבים למ"מ אחדים עד ל ס"מ בודדים וגורמת לכך ששליפת המידע מרכיבים אלה היא נמוכה עד בלתי אפשרית.
בשלב השני החלקים מועברים לגריסה נוספת בעזרת שרדר דו צירי בעל סכינים ברוחב צר יותר של 12 מ"מ גריסה זו הופכת את הרכיבים לגודל קטן יותר של 12*20 ומטה כל הרכיבים עוברים חיתוך וגזירתם וכן חימום בטמפרטורות גבוהות. כך שנוצר מצב שהסיכוי לשלוף מידע מרכיבים אלה לאחר שני שלבי גריסה אלה הוא אפסי.