החשיבות הרבה של השמדת מדיה מגנטית

שיתוף המאמר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

מדיה מגנטית היא דרך לאחסן נתונים כמו סרטונים, מסמכים, תמונות ועוד. אפשר לאחסן במחשב את מלוא הנתונים באמצעות מגנוט שהוא השדה הווקטורי של צפיפות המומנט בחומר המגנטי.

אחסון של מידע במחשבים 

מידע הוא כוח וחברות וארגונים שעובדים בהיקפים שונים מפיקים ואוספים כמויות גדולות של מידע והם מאחסנים אותו על גבי רכיבים דיגיטליים ומגנטיים. לעיתים חייבים להשמיד את המידע או חלק ממנו, אך יש סכנה שמידע זה יגיע לחברות ולארגונים מתחרים. לכן יש צורך בהשמדת מדיה מגנטית שלא יהיה שום סיכוי לשלוף מידע זה ולהשתמש בו. 

ענף המחזור התפתח מאד בשנים האחרונות וכך גם מחזור מדיה מגנטית וציוד אלקטרוני. בדרך כלל מתבצעת השמדת מדיה מגנטית ומחזור של מדיה זו כדי שאפשר להשתמש בחומרי הגלם מהם מורכבת המדיה המגנטית אשר כולל מתכות מסוגים שונים בעיקר מתכות יקרות. או לחלופין כדי להקטין את נפח חומר הגלם וכך לחסוך בעלויות ההובלה או בהטמנתם בקרקע. 

במקרים רבים מדובר בהשמדת מידע מסווג אשר עשוי להימצא ברכיבים של מדיה מגנטית זו. השמדת הנתונים במדיה המגנטית הוא אתגר כיוון שהנתונים נמצאים על רכיבים זעירים מאד אשר בזמן הגריסה עלולים להישאר שלמים. קושי נוסף הוא סוג הרכיבים כמו כוננים קשיחים אשר נמצאים בתוך מארזים קשיחים ממתכת ואשר קשה מאד לגרוס אותם. 

מדוע יש צורך בהשמדת מדיה מגנטית?

חברות וארגונים שונים מעוניינים להשמיד בצורה טוטלית אמצעי מדיה מגנטים, מידע דיגיטלי ומידע רגיש מסיבות שונות. זה קורה 

  • כאשר החברה או הארגון משנים את השרתים או רוכשים שרתים חדשים ולכן יש צורך להשמיד את המידע הקיים שאין בו שימוש כלל. 
  • כשאין צורך במידע זה כיוון שהוא יצא מכלל שימוש ואינו רלוונטי ולחברות ולארגונים אלה, קיים צורך להשמידו. 
  •  כשנתונים אשר לא חלה עליהם חובת שמירה אך מבחינה עסקית או ארגונית הם חשובים ולכן יש צורך להשמידם בצורה המיטבית והיעילה ביותר.
  • כאשר החוק מחייב להשמיד נתונים מסוימים לאחר פרק זמן מסוים, כמו פרטים של כרטיסי אשראי של לקוחות, מידע רפואי שלא שמיש, מידע אישי או מידע עסקי.

כיצד מתבצע גריסת ציוד מגנטי?

קיימים מכשירים מיוחדים המיועדים לגריסת מדיה מגנטית. הגריסה מתבצעת בשני שלבים: 

בשלב ראשון משתמשים לגריסה בשרדר בעל שני צירים עם סכינים ברוחב 20 מ"מ הוא גורס כרטיסים מגנטיים ודיסקים קשיחים. המגרסה שוברת את הרכיבים למ"מ אחדים עד ל ס"מ בודדים וגורמת לכך ששליפת המידע מרכיבים אלה תהיה כמעט בלתי אפשרית.

בשלב השני חלקים אלה נגרסים בשנית בעזרת שרדר דו צירי בעל סכינים ברוחב צר יותר של 12 מ"מ והופך את הרכיבים לגודל קטן יותר כל הרכיבים עוברים חיתוך וגזירה וחימום בטמפרטורות גבוהות כך שלא ניתן לשלוף מידע מרכיבים אלה כלל. 

 

אולי יעניין אתכם גם...

צרו איתנו קשר

התחל שיחה
צריכים עזרה?